T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİTLİS / GÜROYMAK - Mehmet Akif İlkokulu

OKULDA ŞİDDET VE AKRAN ZORBALIĞI

ŞİDDET, ŞİDDETİ DOĞURUR!

 

Okullarda akran zorbalığı önemli bir meseledir ve göz ardı edilmemelidir. Olumlu bir okul iklimi oluşturulabilmesi için öğretmenler, öğrenciler ve veli arasında sıkı bir işbirliği sağlanması gerekmektedir.

 

Öğrenciler arasında yapılan sözde şakalar bazı zamanlar daha ileri boyutlara varabilmektedir. Bunun için basit gibi görünen bazı davranışlar ciddiye alınmalıdır. Çocukların davranışlarında aile içi ilişkiler etkili olmaktadır. Ebeveynlerin çocuklarının gözleri önünde birbirlerine bağırmaları, sözel hakaretlerde bulunmaları; küçük hatalardan dolayı çocuklarını aşağılamaları ilerleyen zamanlarda çocuklarının bu davranışları, zayıf gördükleri bireylere karşı göstermesine sebep olabilir. Bunlara tanık olan bir çocuk, kendisi karşısında zayıf olduğuna inandığı bir arkadaşına bağırarak, şiddete başvurarak veya ebeveynlerinden gördüğü herhangi bir davranışı uygulayarak onun karşısında güçlü olduğunu ispatlamaya çalışabilir.

 

Bu ispatlama çabasında ailenin rolünün yanı sıra stres, zorlu yaşam koşulları, kaygı bozukluğu, öfke kontrol etmedeki güçlük gibi etkenlerin de büyük rolü olabilir.

 

Öğrencilerimiz ve velilerimiz için hazırladığımız bilgilendirici afişleri inceleyerek, zorbalık hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

02-12-2020

02-12-2020

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.12.2020 - Güncelleme: 02.12.2020 20:12 - Görüntülenme: 571
  Beğen | 11  kişi beğendi